Stöd växer för statliga åtgärder mot vaping

Minnesota student och företagsledare förtjänar statens tack för att skicka ett omisskänkligt budskap till lagstiftare: vaping är ett hot mot folkhälsan, och åtgärder behövs för att hejda den farliga epidemi av e-cigarett användning bland unga människor.

Experter har klingat larmet i flera år om tonåren snabb och skrämmande omfamning av Juul och andra enheter som avger en nikotin ånga. Men Minnesota är fortfarande en sölig att höja inköp ålder för Vape och traditionella tobaksprodukter från 18 till 21.

I våras passerade Statshuset en “tobaks 21”-proposition, men lagstiftningen dog i senaten. Tråkigt nog blev behovet av att passera denna skyddande åtgärd ännu tydligare under de följande veckorna som allvarliga lungskador och även dödsfall var kopplade till vaping.

Samvetsgranna samhällsledare har lyckligtvis stigit fram för att försöka skydda barnen från vaping och hålla trycket på lagstiftare att agera. Edina High School Junior Arjun Maheshwari är en av dem. Han och andra studenter ledare från Tvilling städer gymnasieskolor har gått samman för att arbeta på ett lagförslag som skulle lägga vaping utbildning permanent till statens hälsa klass läroplan.

Essentia Health har lanserat en “Don ‘ t Blow IT” medvetenhet kampanj med fokus på vaping risker. Det budskapet blir förstärkt från en överraskande Källa: Cambria, en Minnesota-baserade tillverkare av naturliga bänkskivor ytor.

Företaget lyssnade på berörda anställda, varav många är föräldrar, och lånefinansierade sin formidabla marknadsföring talang för att komma med edgy strategier för att ansluta med tonåringar. “Heavy metal tillhör dina hörlurar, inte lungorna,” är bara ett exempel på de smarta slagord Cambria kom med. (Tungmetaller kan hittas i e-cig Vapor.)